Nova stranica u izradi.

Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija – Priority Actions Programme Regional Activity Centre (PAP/RAC)

Osnovan 1977. godine sa sjedištem u Splitu, Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija je ustanova koja obavlja stručne, organizacijske i tehničke poslove u okviru provedbe programa Mediteranskog akcijskog plana (MAP), kao dijela Programa Ujedinjenih naroda za okoliš (United Nations Environment ProgrammeUNEP). Kao jedan od šest centara u okviru MAP-a, usmjeren je na razvoj zdravijeg mediteranskog okruženja prema načelima održivog razvoja, što uključuje ublažavanje i zaustavljanje negativnih utjecaja na okoliš.


Temeljna aktivnost Centra je Integrirano upravljanje obalnim područjem (Integrated Coastal Zone Management – ICZM), koje u svom djelovanju koristi integrirani pristup s ciljem pronalaska rješenja za kompleksne ekološke, socijalne, ekonomske i institucionalne probleme obalnih područja. Centar je također aktivan u razvijanju regionalne suradnje, posebice na polju izgradnje kapaciteta te podizanja svijesti o važnosti očuvanja obalnih područja, što uključuje aktivnosti poput međunarodnih edukacijskih radionica, umrežavanja, objave smjernica, istraživanja i publikacija i slično.


Detaljnije na: http://www.pap-thecoastcentre.org/about.php?blob_id=13&lang=en