Nova stranica u izradi.

Varaždinske barokne večeri

Osnovane 1968. godine, Varaždinske barokne večeri usmjerene su prema istraživanju i izvođenju hrvatske i europske barokne glazbe, s naglaskom na varaždinsku. Prvi festival održan je 1971. godine te se od tada održava svake jeseni u dvorcima i crkvama s tog područja. Osim istaknutih domaćih glazbenih umjetnika, na koncertima Varaždinskih baroknih večeri nastupa i Varaždinski komorni orkestar te istaknuta europska i svjetska glazbena imena. Festival je pod pokroviteljstvom Europskog savjeta za kulturu u Strassbourgu.
 
Osim glazbene, događaj predstavlja i likovnu, književnu te gastronomsku baroknu manifestaciju. Stoga za vrijeme manifestacije razni restorani i hoteli na svojim jelovnicima nude barokna jela varaždinskoga kraja, kao i vrhunska vina ovoga podneblja. Potpun doživljaj osiguravaju galerije s prigodnim izložbama djela likovne baštine i suvremene umjetnosti, te večeri barokne poezije u Starom gradu.
 
Detaljnije u priručniku Održivi turizam u deset koraka: http://www.iztzg.hr/images/uploaded/knjige/Odrzivi-turizam-u-deset-koraka-Small-File-Size.pdf