Nova stranica u izradi.

Novi eko-projekti u Parku prirode Papuk

U posjetiteljsku infrastrukturu Parka prirode Papuk u posljednje je tri godine uloženo 3,5 milijuna kuna – izgrađen je prezentacijski centar Eko-točka Jankovac te staza prilagođena osobama s invaliditetom.

Najavljeni su i novi projekti, među kojima je izgradnja Geo-info centra Voćin, vrijednog 42 milijuna kuna. Dovršena je dokumentacija za projekt Eko-kamp Duboka, vrijedan 2,5 milijuna kuna, koji će biti namijenjen održavanju škola u prirodi, boravku rekreativaca te drugih posjetitelja. U naselju Velika realizirat će se dva projekta vrijedna 4,2 milijuna kuna: energetska obnova upravne zgrade Parka prirode Papuk i uređenje prezentacijskih dvorana za posjetitelje. Ministarstvo zaštite okoliša i prirode pokrenulo je projekt „Zelena linija“ s ciljem zamjene postojećih vozila ekološki prihvatljivima u zaštićenim područjima. U sklopu tog projekta Park prirode Papuk nabavio je dva hibridna plug-in i jedno električno vozilo. Bit će postavljene i tri punionice za električna vozila, za koje je u tijeku postupak nabave.

Svi ovi projekti rezultirat će otvaranjem novih, „zelenih“ radnih mjesta u Parku prirode Papuk, a kroz intenziviranje turističke djelatnosti te unaprjeđivanje sadržaja stvorit će se nove mogućnosti suradnje s lokalnim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima.
 
Više na: https://pp-papuk.hr/english-potpisan-je-ugovor-o-izgradnji-geo-info-centra-u-vocinu-i-adaptaciji-dvorana-u-kuci-panonskog-mora-u-velikoj-ukupne-vrijednosti-vece-od-20-milijuna-kuna/