Nova stranica u izradi.

„Društveno odgovorno poslovanje u turizmu“

Turističke agencije i turoperatori iz Hrvatske, Grčke, Latvije, Poljske i Nizozemske su unutar Travelife sustava pokrenuli razmjenu primjera dobre prakse na području održivog turizma. U dosadašnjih 9 newslettera više od 30 turističkih agencija je podijelilo primjere dobre prakse koji se distribuiraju agencijama uključenim u Travelife te obrazovnim institucijama koje provode obuku o održivom turizmu. Upravo su lokalni primjeri dobre prakse istaknuti u analizama Travelife materijala kao vrijedan doprinos edukacijama, a ujedno i inspriacija za stvaranje novih pozitivnih primjera.

Spomenimo, nakon prošlogodišnjeg uspjeha gdje je više od 350 učenika i studenata dobilo certifikat uključene obrazovne institucije na temelju pozitivnih ocjena učenika i studenata i iskazanog interesa nastavljaju s provedbom obrazovnih programa cjeloživotnog učenja na temu održivog turizma u školskoj/akademskoj godini 2014-2015. U ovoj školskoj godini očekuje se još veća zainteresiranost učenika i studenata u Hrvatskoj, Grčkoj, Latviji i Poljskoj. Ovaj certifikat učenici i studenti doživljavaju kao ulaganje u svoje obrazovanje i smatraju da će im dobro doći u daljnjoj naobrazbi

O CSR-TOUR projektu – www.travelife.info/csrtour

Inicijativa je dio projekta „Društveno odgovorno poslovanje u turizmu“ (Corporate Social Responsibility Training and Certification in the Travel Sector – CSR TOUR“) financiranog kroz Program za cjeloživotno učenje, Ministarstva turizma Republike Hrvatske i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge. To je dvogodišnji projekt u kojem, uz hrvatske, sudjeluju turističke udruge iz Nizozemske, Velike Britanije, Poljske, Latvije i Grčke.