Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

4.4.2014 15:25:00
Sa 'zelenim' certifikatom UPUHH-a 21 hotel

Prvi hoteli, njih 21, dobili su certifikat Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) i oznaku "Sustainable Hotel" čime se potvrđuje njihovo zeleno poslovanje te da su zadovoljili sve uvjete za taj certifikat, među kojima su upravljanje održivošću, zaštita okoliša, energetska učinkovitost, educirano osoblje, uštede u potrošnji energije i vode, kontrolirana emisija CO2 i drugi, istaknuto je na današnjoj dodjeli tih certifikata hotelijerima u Zagrebu.


Više »

25.3.2014 15:17:00
Hrvatski nacionalni i prirodni parkovi u "Satu za planet Zemlju"

"Satu za planet Zemlju", koji se u cijelom svijetu ove godine održava u subotu, 29. ožujka s početkom u 20,30 sati, pridružit će se i brojni hrvatski nacionalni parkovi i parkovi prirode, priopćila je danas Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF), organizator akcije.

U WWF-u su kroz svoj regionalni projekt "Parkovi Dinarskog luka" pozvali parkove da se pridruže toj inicijativi, a brojni su se parkovi rado odazvali. U Hrvatskoj su to nacionalni parkovi (NP) Brijuni, Krka i Lastovo, parkovi prirode Medvednica i Papuk te Pećinski park Grabovača.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.