Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

24.10.2014 16:12:00
Stancija Histria Aromatica - agrikulturno-turistički kompleks s autohtonim biljem


Arhitekti Mikelić Vreš autori su stancije „Histria Aromatica“, koja je središte jedinstvenog agrikulturno-turističkog kompleksa s autohtonim, ljekovitim, aromatičnim i začinskim biljem, a smještena je na donedavno zapuštenom brdu uz zaselak Pižanovac u općini Bale u Istri.


Više »

7.10.2014 12:21:00
Eko turistička akcija “Riječka luka - budućnost naše djece”

U organizaciji Ronilačkog kluba “Policajac-ronilac”, jučer je riječka luka postala okupljalište pedesetak ronilaca iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja poput Slovenije, Italije i Austrije, koji su u Rijeku stigli povodom održavanja ekološke akcije čišćenja podmorja luke pod nazivom “Riječka luka – budućnost naše djece”. Potpora ovoj važnoj eko akciji stigla je od Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera i niza tvrtki.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.