Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

22.7.2015 11:00:00
Hidroenergetika prijeti eko-turizmu Dinarskog luka

Svjetska organizacija za zaštitu prirode (WWF) upoznala je novinare s opasnostima planirane izgradnje hidroelektrana na rijekama Dinarskog luka.


Više »

22.7.2015 10:16:00
Uključivo poduzetništvo u Europi: stvaranje održive zaposlenosti i rasta

U Bruxellesu se, 24. rujna 2015. godine s početkom u 10:00 sati, održava simpozij na temu Uključivo poduzetništvo u Europi: stvaranje održive zaposlenosti i rasta


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.