Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

30.6.2015 11:30:00
"Naše rijeke, naše blago"

Kampanja pod nazivom Naše rijeke, naše blago u organizaciji Svjetske nezavisne organizacije za zaštitu prirode (WWF) započela je prije nekoliko dana u Vukovaru.


Više »

12.6.2015 14:55:00
Travelife brošura

Objavljena je Travelife brošura Sustainability for Travel Companies koja objedinjuje 80 primjera dobre prakse turističkih agencija u Hrvatskoj, Grčkoj, Latviji, Poljskoj, Nizozemskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.