Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

21.5.2015 12:04:00
U Hrvatskoj trenutno 41 hotel ima 'zeleni' certifikat

ZAGREB, 21.5.2015.

U Hrvatskoj trenutno 41 hotel ima certifikat o održivom poslovanju "Sustainable Hotel Certificate by UPUHH", koji im je dodijelila Udruga poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske (UPUHH) tijekom prošle i ove godine. Hoteli su te certifikate zaslužili svojim poslovnim upravljanjem i primjenom standarda održivog i zelenog poslovanja. Prošle godine te certifikate dobio je 21 hotel, prvi među njima zagrebački Hotel International iz sastava HUP-Zagreb. Ove godine, sredinom svibnja, certifikate je dobilo još 20 hotela.


Više »

14.5.2015 12:09:00
Aurora, Vespera i Bellevue osvojili certifikat “Sustainable Hotel”

MALI LOŠINJ, 14.5.2015.
Wellness Hotel Aurora, Family Hotel Vespera i Hotel Bellevue zadovoljili su kriterije Udruge poslodavaca u hotelijerstvu Hrvatske i osvojili certifikate “Sustainable Hotel” za uvođenje zelenog poslovanja, pridruživši se tako Vitality Hotelu Punta koji je certifikat dobio prošle godine. Na svečanoj dodjeli certifikata u hotelu Ambasador u Opatiji, nagrade su u ime Lošinj Hotels&Villas primili Snježana Baljak, direktorica hotela Aurora, Jadranko Dumenčić, direktor hotela Vespera i Andrea Glavan, direktorica hotela Bellevue. 


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.