Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

21.7.2014 12:40:00
Panoramski rafting na Savi

Zagreb je nakon mnogo godina dobio prvi trajni zabavno-rekreacijski i turistički sadržaj na rijeci Savi. Riječ je o panoramskome savskom raftingu Lijepa naša Sava, a prvu promocijsku vožnju odradili su u srijedu 16. srpnja, novinari u pratnji pokretača projekta iz tvrtka Nemo Adria, Rekreacija Avanturizam, iBUS i Coca-Cole HBC Hrvatska te predstavnika Grada i Turističke zajednice Zagreba koji su svojom potporom i pokroviteljstvom znatno pridonijeli ubrzanju ostvarivanja projekta.


Više »

21.7.2014 12:38:00
Promocija projekta Zero Waste na Carskom gradu – Golden Opatija

Grad Opatija, kao partner u EU projektu Zero Waste, organizirao je 20. srpnja na događaju Carski grad – Golden Opatija predstavljanje Zero waste ideje odnosno projekta kojim se teži prema većem smanjenju negativnih posljedica događaja ili festivala na javne resurse i kulturnu baštinu. Ideja ovog pilot događanja je da se doprinese osvještavanju javnosti o Zero waste ideji te da se potakne interes javnosti za Zero waste načela.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.