Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

22.12.2014 14:46:00
Terme Sveti Martin surađuju s OPG-ima u nabavci domaćih proizvoda

Tvrtka LifeClass Terme Sveti Martin, u skladu sa svojom poslovnom vizijom „Svijet zdravih užitaka“, pokrenula je projekt nabavke namirnica od lokalnih proizvođača. Navedeni projekt operativni je nastavak brendiranja Termi Sveti Martin kao regionalnog centra zdravog stila života, a u  prvoj fazi slijedi potpis s 20 OPG-ova koji će od sada dobavljati domaće uzgojene namirnice s područja gornjeg i donjeg Međimurja za potrebe Resorta.


Više »

22.12.2014 14:35:00
Ekonomske i društvene koristi zelenog gospodarstva

U okviru međunarodnog projekta razvoja zelenog gospodarstva ECOFUNDING, koji se bavi poticanjem sektora malog i srednjeg poduzetništva u primjeni projekata na polju „zelene energije“ tj. energetske učinkovitosti, ekološki prihvatljivoga gospodarstva, održivog razvoja, kao i primjeni „čiste“ energije, kao jedan od najuspješnijih projekata ocijenjen je i projekt hrvatske tvrtke EKO-LUX.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.