Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

20.8.2014 22:08:00
Najnovije vijesti o održivom turizmu

Globalno partnerstvo za održivi turizam u kolovozu je na svojim mrežnim stranicama objavilo najnovije vijesti o održivom turizmu.

Između ostaloga, u e-zinu je objavljena vijest o projektu „Travelife“ (obuka i upravljanje društveno odgovornim ponašanjem u turizmu) koji u Hrvatskoj provodi UHPA.


Više »

6.8.2014 14:26:00
Besplatna mobilna aplikacija „DravaPapuk“

Nova aplikacija Turističke zajednice virovitičko-podravske županije pod nazivom „DravaPapuk“ pomoću koje se mogu upoznati sve turističke znamenitosti Virovitičko – podravske županije može se besplatno preuzeti na App Store i Google Play-u. Aplikacija nudi ne samo popis zanimljivosti, festivala i manifestacija koje se održavaju na prostoru županije, ali i popis aktivnosti, smještaja, restorana i turističkih ruta.


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.