Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

7.10.2014 12:21:00
Eko turistička akcija “Riječka luka - budućnost naše djece”

U organizaciji Ronilačkog kluba “Policajac-ronilac”, jučer je riječka luka postala okupljalište pedesetak ronilaca iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja poput Slovenije, Italije i Austrije, koji su u Rijeku stigli povodom održavanja ekološke akcije čišćenja podmorja luke pod nazivom “Riječka luka – budućnost naše djece”. Potpora ovoj važnoj eko akciji stigla je od Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, Turističke zajednice Kvarnera i niza tvrtki.


Više »

6.10.2014 10:35:00
Na Brijunima međunarodna konferencija "Parkovi Dinarskog luka"

BRIJUNI, 6. listopada 2014. (Hina) - U Nacionalnom parku Brijuni od 7. do 9. listopada održat će se 3. međunarodna konferencija "Parkovi Dinarskog luka" na kojoj će sudjelovati stotinjak djelatnika zaštićenih područja iz osam zemalja - Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije, i razgovarati o razvoju održivog turizma u zaštićenim područjima. Organizator konferencije je Svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF-a (World Wide Fund for Nature).


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.