Dobrodošli!

Ministarstvo turizma posebnu važnost pridaje održivom razvoju hrvatskog turizma, što je vidljivo iz brojnih dosadašnjih aktivnosti i programa na području cijele Hrvatske, uz osobito poštivanje i očuvanje resursa, kako prirodnih tako i kulturnih, te razvoja koji stvara dobrobit i blagostanje cjelokupnome društvu.

Tijekom međunarodne suradnje, Ministarstvo je surađivalo s mnogim organizacijama i udrugama koje svoju djelatnost vežu upravo uz održivi i odgovorni turizam, te smo uvidjeli potrebu za poboljšanjem informiranja hrvatske, posebno turističke, javnosti o temama iz ovog područja... više »

Dobrodošli!
Dobrodošli!
Dobrodošli!

12.1.2015 11:57:00
Najnovije izdanje e-zina

Objavljeno je najnovije izdanje Responsible Tourism Partnership e-zina s vijestima, između ostaloga, o razlici između odgovornog i održivog turizma,  problemu ekološkog zagađenja u zrakoplovnoj industriji i još mnogo zanimljivih tema kao i najave međunarodnih događanja (konferencije o odgovornom turizmu,svjetski simpozij o prilagodbi na klimatske promjene).


Više »

7.1.2015 15:54:00
Najavljeno jubilarno, deseto izdanje trekking utrke Škraping

ZADAR, 7.1.2015.

Danas je u prostorijama Zadarske županije najavljeno jubilarno, deseto izdanje popularne trekking utrke Škraping 2015. koja će se održati 7. ožujka ove godine na otoku Pašmanu sa startom u Tkonu.

Očekuje se sudjelovanje više od 1000 natjecatelja i najmanje 500 posjetitelja, gostiju, izlagača Sajma otočnih proizvoda, uzvanika i predstavnika medija, sveukupno više od 1500 ljudi na dan održavanja utrke. Sportski direktor utrke Škraping Tkon - otok Pašman 2015. prvi put je Stipe Božić, poznati alpinist i putopisac, dugogodišnji prijatelj Škrapinga i zaljubljenik u pašmanske škrape.

 


Više »

Međunarodni kutak

Hrvatski je portal o održivome turizmu namijenjen prije svega zainteresiranim hrvatskim dionicima s namjerom informiranja o raznim aspektima održivoga i odgovornog turizma u našoj zemlji. Međutim, portal će ujedno predstavljati mjesto gdje je moguće pronaći informacije o međunarodnim organizacijama, inicijativama, partnerstvima i dokumentima koji pružaju dodatni uvid u temu. Ovdje ćete pronaći zanimljivosti iz rada Svjetske turističke organizacije, Globalnog vijeća za održivi turizam, Globalnog partnerstva za održivi turizam i brojnih drugih.